10 mars 2006

Nynorsk i BA

Torsdagsmorgonen hadde Bergen Målungdom aksjon utanfor redaksjonen til Bergensavisen – for nynorsk i BA. Eit framifrå tiltak! Skriv under her. Ordskifte med heilt uhyrlege utsegner finn du her. Nokre smakebitar:

• "Nynorsk er et facsistisk lavkastesystem for striler og ferdig med den saken."
• "snart skal vel BA trykkes på muslimsk også...eller hva med svensk , ??Mål laget kan vel trykke sin egen avis siden det visstnok skal være så stor intersse.."
• "Det siste vi trenger er en Bergensavis på grautmål. Nynorskfanatikere som søker å nynorskifisere Bergen befinner seg i feil by. Reis til Telemark!!!"
• "Ka i svarte e det folk tenker me???En eller annen tulling som har klart å finne på at vi BERGENSERE skal ha mer nynork må jo vere helt tett i pappen. Vi e jo BERGENSERE... Vi har vår egen dialekt og egen måte å skrive på."
• "Til HELVETE MED IVAR AASEN. Nynorsk skaper forvirring og forurenser språket.La bøndende fortsette å skrive nynorsk, men la det være valgfritt."

For ordens skuld: Eg ser der er fleire gode innlegg for nynorsk òg.

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Til helvete med Ivar Aasen"? Tja, kjem det frå ein bokmålsbrukar er det utelukkande positivt. Stakkarar med så nevrotiske forhold til nynorsken ser vel på helvete som eit einaste stort nynorskland, som igjen er himmelen målfolk. Og det vil vel igjen vera det beste som kan skje med Ivar Aasen.

Ganske godt gjort å gje eit så bra kompliment til Aasen når intensjonen er så inderleg motsett.

Moon sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Ja dette her viser oss at de som er mot nynorsk har stor mangel på toleranse, ikke bare i språksaken.
En fransk nynorsk-sympatisør